vrijdag 17 april 2015

Gastblogger van de dag - groep 4Er zitten alweer 8 dagen van het project op, wat gaat de tijd toch snel! We hebben al heel erg veel leuke en leerzame dingen gedaan.

Vorige week donderdag zijn we begonnen met indianendans. In twee groepen hebben de kinderen allerlei danspasje geleerd, het zag er ontzettend leuk uit.
We hadden niet heel veel tijd om bij te komen van het dansen want meteen daarna stond de muziekles van meester Gunnar op het rooster. Indianenverhalen, indianenliedjes en trommels zijn aan bod gekomen.
De vrijdagen hebben we in groep 4 creatief doorgebracht. Juf Pauline heeft ons uitgelegd wat totempalen zijn en waarvoor ze worden gebruikt.

Indianen geloven in heel veel verschillende goden en in de kracht van dieren. Door de goden en dieren in symbolen af te beelden op een totempaal geeft de totempaal de indianen kracht en bescherming.

Alle kinderen hebben met een fineliner en ecoline een totemgezicht gemaakt. Alle gezichten samen vormen de totempalen van groep 4 die tijdens de kijkavond te bewonderen zijn.


Ook zijn de kinderen druk bezig geweest met het maken van een groepswerk. Een echt indianendorp! Sem heeft samen met juf de achtergrond geschilderd en iedereen heeft er iets opgemaakt. Het ziet er prachtig uit.

We zijn niet alleen creatief bezig geweest, maar hebben ook heel veel geleerd over indianen door te werken in ons werkboekje. We weten nu dat er verschillende indianen zijn zoals bosindianen, Pueblo-indianen, prairie-indianen en kustindianen. Dinsdag gaan we nog iets leren over de gebarentaal waarmee de indianen met elkaar communiceerde.

En dan natuurlijk de spetterende en spannende pijl en boog wedstrijd. Na een rondje oefenen mocht iedereen proberen de pijl zover mogelijk te schieten. Wauw, wat ging dat goed de pijlen vlogen over het schoolplein.
Bas en Hera hebben uiteindelijk gewonnen, gefeliciteerd!
Zij nemen het woensdag op tegen de winnaars van groep 3. 
Wij hopen iedereen woensdagavond te zien tijdens de kijkavond.
Voor nu, nog drie dagen genieten van dit prachtige project.
Liefs, Juf Simone en alle kinderen van groep 4

* En de volgende gastblogger is ... Groep 6 van juf Lisan (die stiekem vandaag ook al meeblogden)