woensdag 8 april 2015

Openingsdag

Na de leuke en interessante presentatie van gisteren door Katrijn en Emenayara was het vandaag een echte Indianenspelletjesdag op de Wilgenhoek.
Nog vóór de voordeur openging stond er een horde Indianenkinderen klaar om de dag te starten.
Alle meesters en juffen waren vandaag indianen, onder leiding van ons eigen Wilgenhoek opperhoofdWijze Wilg”.
Na een welkomswoord van het opperhoofd ( hoog boven de verzamelde menigte) konden de kinderen naar binnen waar al een echt indianensfeertje hing.


Voordat de spelletjesochtend kon beginnen kregen de vele begeleiders van de spelletjes de laatste instructies. (Alle hulpvaders, moeders, opa's, oma's ontzettend bedankt!)
Toen om 9 uur het startsignaal klonk, vulden de gangen zich met trappelende voetjes van kinderen met verwachtingsvolle blikken in de oogjes.
Razendsnel ontdekten de meisjes dat er pony rijden op de spelletjeskaart stond en een hele groep vloog naar buiten om te kijken waar ze stonden. Helaas hadden de pony’s wat vertraging waardoor nog vóór de pony’s er waren al een rij van dertig kinderen stond te wachten.
(Méér pony's, Wijze Wilg, daar worden indianenmeisjes blij van!)

Ook alle ander spelletjes werden fanatiek gespeeld, zoals boogschieten, maïskolf gooien, touwtrekken en bisontje prik.
 
Er waren ook genoeg dingen om te doen voor de creatievelingen op de Wilgenhoek. Je kon een mini Tipi bouwen, een steen beschilderen, vriendschapsarmbandjes vlechten of een mooie kleurplaat inkleuren.

In de koffiekamer draaide een mooie playmobil film over indianen waar de kinderen onder het genot van een heerlijk glaasje limonade even konden uitrusten.
En door de schminkkunsten van een aantal ouders liepen er ook prachtig gekleurde indianen rond. 

Het spannendste was misschien wel het kampvuur op het achterplein . Je kon daar een heerlijk broodje bakken. Het deeg werd aan een stok gemaakt en boven het vuur gebakken net zoals de indianen vroeger ook deden.


Tot slot willen wij jullie de volgende wijze woorden van ons opperhoofd niet onthouden:
“De kinderen komen naar je toe, blijven even hangen en gaan vanzelf weer weg.”

De gastblogger van vandaag is: Groep Geel.
Wat heeft juf Pauline te melden over het project? We zijn benieuwd!


Meer foto's van vandaag zien? Kijk op de schoolwebsite of hier:
Openingsdag Cultuurproject 2015