vrijdag 10 april 2015

Ssssttttt - sluipende indianen!!!

Vandaag was er een yoga lerares op de Wilgenhoek. Deze juf heet Nancy Gomez en ging met de groepen geel, rood, blauw en 3 aan de slag.
Yoga-juf Nancy met een hele grote spin
Maar hoe doe je nou eigenlijk yoga? Wij denken algauw aan hele moeilijke houdingen maar dat viel reuze mee. Eerst gingen ze heerlijk op de grond zitten. En met op de achtergrond mooie indianenmuziek je ogen dicht doen en dan inbeelden dat je op een grasveld buiten zit.
Voel de warmte van de zon, hoor het waaien van de wind, en ruik het kampvuur van de indianen.
Maar wat komt daar aangevlogen? Het is een grote adelaar. Zo groot dat je op zijn rug mee kan vliegen. En de adelaar vliegt naar het indianen dorp en ineens sta je tussen de indianen.
De ogen gaan open en je klasgenootjes zijn ook in het indianendorp. In het dorp schmink je je gezicht als een echte indiaan. En dan ga je in een echte yogahouding staan om te jagen. Dat is toch nog best lastig.
 
Je jaagt op bisons, en even later ben je zelf een wegrennende bison.
Trappelende bisons
Dansen om de totempaal is ook wat indianen doen en met een beetje fantasie wordt de pylon een totempaal. Je kunt ook van je lichaam een tipi maken en dan de anderen eronderdoor laten kruipen.
In je tipi aangekomen ging je “slapen”en tijdens die mooie droom kwam de adelaar weer om de kinderen terug te vliegen naar hun eigen huis.
Tot slot gingen de kinderen de vredespijp roken. En omdat kinderen niet mogen roken had Nancy een hele mooie pauwveer meegenomen om door te kunnen geven . Tijdens dit doorgeven zei je iets aardigs over je buurman of vrouw.
En dan was het alweer tijd om met je eigen juf terug naar de klas te gaan.

De yoga attributen, waaronder de pauwen 'vredespijp'.


Terwijl de kleutergroepen en groep 3 als stille indianen door het bos slopen en de bovenbouw (in het zwembad) gymde, heerste diepe stilte in de groepen 4 en 5. Het was crea-tijd.
Juf Paulien zette de kinderen aan het tekenen van een totem-gezicht.
Vandaag werd met potlood en zwarte marker het gezicht versierd en volgende week zullen de kleuren met ecoline worden aangebracht.

Vol concentratie werd er hard gewerkt om het mooiste of afschrikwekkendste gezicht te tekenen.


Na de workshop van juf Pauline ging groep 5 nog even door met knutselen.
Er werden panfluiten gemaakt,
(met rijst gevulde) regenkokers, vriendschapsarmbandjes, prachtige kleurplaten, achtergronden voor schaduwschilderijen en zelfs dromenvangers.

Droomvangers in wording

De Wilgenhoek begint er steeds indiaanser uit te zien.

Vandaag was er geen pijl en boog wedstrijd maar wel een gastblogger.
Vanavond komt de bijdrage van groep 8 op het blog.

Houd ook in het weekend het blog in de gaten: morgen verschijnt een weekendbijlage!