maandag 20 april 2015

Vlammen

 
Vandaag waren Hans en Ellis Nipshagen op de Wilgenhoek om samen met de kinderen van groep 5 en 6 van een stuk speksteen een amulet te maken. 

In het heerlijke voorjaarszonnetje gingen de kinderen fanatiek aan de slag op het achterplein. Gewapend met schuurpapier en een vijl werden de mooiste dingen gemaakt. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen idee en ontwerp. Zodat iedereen zijn eigen unieke amulet kon maken. 
Na het schuren konden de kinderen er met de vijl een figuur of letter in kerven.

 
Als de kinderen tevreden waren over hun ontwerp en de steen helemaal glad geschuurd was konden ze naar Hans.
 
Dit was misschien wel het spectaculairste moment. Hans had namelijk een grote gasbrander. De stenen werden kort gebrand zodat ze lekker warm werden. 


En als ze warm waren snel aan de slag met bijenwas. Door deze was krijgen de amuletten een hele mooie kleur en glans. Als laatste een mooi touwtje erdoor heen en omhangen maar. 
Het was een groot succes!De kinderen van de groepen 7 en 8 gingen hun kunstwerken van ecoline afmaken, net als degenen uit groep 4 die vrijdag hun werkstuk niet af hadden gekregen.
Boven in de opbouw stonden Rebecca en Juf Pauline klaar om de kinderen in kleine groepjes te helpen. De totempaalgezichten van groep 4 werden prachtig . En de amuletten van papier die de groepen 7 en 8 vorige week hadden ontworpen kregen ook mooie kleuren.

In groep Rood was ondertussen juf Anjee neergestreken, om met de kleuters van deze groep weer prachtige dromenvangers te maken. Nu zullen ze ook hier vast heerlijk slapen.
Tegelijk waren er allerlei geweldige werkjes in groep Rood te doen, zoals fruit-stempelen en spelen met de indianen.


 
Groep Rood was vandaag aan de beurt voor het boogschieten.
De winnaars zijn Reza en Sverre, zij mogen woensdagavond nóg een keertje!

Gastblogger van vandaag is .... groep 6!
Die groep mag morgen als allerlaatste uitmaken wie er in de finale van het boogschieten komt.
Alvast veel succes!