woensdag 22 april 2015

De spetterende slotavond

Vanavond was het een drukke bedoening in de gangen en klassen van de Wilgenhoek.
Heel veel vaders en moeders, opa’s en oma’s, broers en zussen en ooms en tantes liepen door de school om alle werkstukken te bewonderen.
Overal waren grote en kleine WilgenhoekIndiaantjes te zien en op het achterplein was het gezellig druk.Tijdens twee weken cultuurproject kunnen de kinderen heel veel leren en maken.
Er zijn indianendorpen gebouwd , totempalen geknutseld, dromenvangers gemaakt en amuletten geschilderd.
De Wilgenhoek is de afgelopen weken getransformeerd in een echt indianendorp.
Op het digibord waren er filmpjes te zien van de verschillende workshops zoals indianendans en drama. Die filmpjes zijn vanaf donderdag te bekijken op het foto-gedeelte van de schoolwebsite!!
Na het bewonderen van de versierde klassen was het de beurt aan de finalisten van de boogschietwedstrijd. Het spande er om - de pijlen vlogen verder en verder (zelfs de tuin van de buren was niet veilig), maar uit eindelijk kwamen als winnaars uit de bus:
- Nova en Arda voor de groepen Geel, Blauw en Rood
- Stiene voor de groepen 3 en 4
- Sascha en Seppe voor de groepen 5 en 6; en
- Eliana en Ties voor de groepen 7 en 8.
Allemaal van harte gefeliciteerd!
Alle finalisten mochten een prijs uitzoeken bij meester Danny.


Daarna werden de ouders verrast door een optreden van het Wilgenhoek-koor: alle klassen zongen onder leiding van juf Robin in canon het lied 'Toemba Toemba'.
Ontzettend moeilijk, maar wat waren ze enthousiast. Héél knap gedaan!Tot slot was er een spetterende afsluiting. Onder het genot van een glaasje limonade en een bakje popcorn konden we kijken naar een capoeirademonstratie van professora Lisette van capoeiraschool Semente.
Het was een top afsluiting van twee geweldig leuke cultuurweken.En Wijze Wilg - volgende keer mogen er wéér pony's en popcorn bij!