donderdag 16 april 2015

Gastblogger van de dag - groep 5
De eerste week van project is voorbij. De klas begint al aardig gevuld te raken met prachtige indianenwerkstukken.


Ook op deze donderdag staat het bol van activiteiten. We begonnen vandaag met de indianendans met de groep die nog niet geweest was.De dans was verdeeld in twee groepen. De meisjes die de sierlijke pasjes in oefenden, en de jongens die de speren gooiden.
 
We hadden een eigen fotograaf. Tim maakte de foto's voor ons! Dat was fijn!In de klas werden de schilderijen afgemaakt, de dromenvangers versierd. Seppe was zo slim geweest spullen mee te nemen die hij gelijk deelde met de anderen.

Ook de schutkokers werden versierd.. Lastig hoor een dekseltje zo plakken dat als je de rijst schut het er niet af gaat. Sommige kinderen ontdekten snel dat je het goed moest vastplakken.... Maar de juf was de eerste die ging strooien met de rijst...


De kinderen hebben echt heel hard gewerkt.
Daarna gingen we snel aan het rekenwerk. Dat moest af voor we naar gym konden.


In de gymles hebben we een lijnenspel gedaan, en daarna in groepen jongleren, op de trampoline gesprongen en met de basketbal geoefend.

 

De start van de middag was met schoolvakken. Begrijpend lezen, spelling en het werken aan de rekentaak.Het is fijn dat de kinderen in groep vijf zo zelfstandig aan het werk kunnen wanneer we circuit knutselen gaan doen. Het pakken van de materialen, het helpen van elkaar en als het klaar is het zelf over gaan naar een andere activiteit.

Het is een feest om in zo'n klas te zien wat er allemaal gemaakt en bedacht word.
De hele school was van 14.00 tot 15.00 bezig met indianen. Sfeer kun je niet in woorden vatten maar neemt u van mij aan. Het was geweldig. Juffen deelden trots met elkaar hoe fijn hun klas aan het het werk was.
We hebben inhoudelijk gesproken over het wonen in een wigwam en tipi in verschillende temperaturen. Hoe ziet de wigwam er uit, wat deden de indianen als het koud was. Ook werd de vraag waar de wc was in de tipi een zeer belangrijk, eerst wat lacherig maar daarna heel serieus onderwerp. De verschillen met hoe wij leven en hoe de indianen leven houdt de kinderen bezig. Met sommige dingen is het prettiger om als indiaan te leven maar als het heel koud is, je ziek bent, je verveelt, is een kachel, bed en tv toch wel erg fijn.
Kortom een zeer productieve fijne dag.
Op naar de volgende!

groetjes van groep 5 en
de juffen Eva en Annemieke